De SMARTSCAN substudie

Bij de universiteit Maastricht loopt een studie waarmee we inzicht willen krijgen in weerbaarheid tegen depressieve klachten. Hiervoor zoeken we deelnemers (van 16 tot/met 25 jaar) die op dit moment last hebben van somberheid. Zowel mensen met een lichte mate van somberheid als mensen met een wat hogere mate van somberheid kunnen meedoen.  Ook als je geen tweeling bent kan je deelnemen.

Het onderzoek bestaat uit één bijeenkomst van ±1,5 uur met interviews, vragenlijsten en computertaken. Vervolgens krijg je de PsyMate mee, een apparaatje dat er uitziet als een mobiele telefoon met een aanraakscherm. Dit apparaatje helpt je om gemakkelijk een soort dagboek bij te houden waarbij je bepaalde dingen kan noteren. Het dagboek bevat eenvoudige vragen over wat je voelt, denkt en doet door de dag heen. We vragen je om 3 weken dit dagboek bij te houden.  Als je dit hebt afgerond komt een onderzoeker de PsyMate weer ophalen.  Je wordt daarna nog twee keer telefonisch benaderd voor een interview en een vragenlijst. Als je het complete onderzoek afrondt ontvang je 40 euro plus het bedrag wat je zelf kan winnen bij de computertaken. 

Voor dit onderzoek hoef je niet naar de universiteit te komen. Het onderzoek vindt plaats thuis en via de telefoon. 

Heb je interesse om deel te nemen of wil je informatie? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar telefoonnummer: +31 43 388 38 68

Drs Jindra Bakker en Prof. Dr. Marieke Wichers

Universiteit Maastricht

Contact gegevens

Oost-Vlaams Meerlingenregister
C.Heymanslaan 10
9000 Gent
Ingang 71 Route 710

Tel : (09)332 29 14
Mail : twins@uzgent.be

Spreek uw vraag in op het antwoordapparaat en er zal zo spoedig mogelijk met u contact opgenomen worden.